dinsdag 16 november 2010

Saai

Als je juffrouw Nederlands je de saaiste opdracht 'ever' geeft, namelijk het schrijven van een opstel over je hobby. Wat doe je dan als je 13 jaar bent? Joy vertelt!
Mijn hobby is gekke dingen bedenken. Ik ben aan deze hobby gekomen doordat ik me verveelde tijdens de les en mijn blik viel op een leeg schrift in mijn tas. Ik had net bedacht dat ik een keer op bubbeltjesplastic wilde dansen, en dat ik dat absoluut niet wilde vergeten. Ik heb het opgeschreven, en er kwamen steeds meer dingen bij. Op een gegeven moment vond ik het niet leuk om alleen zelf dingen op te schrijven, maar ook doelen van andere mensen erin te zetten. Toen werd het al snel een gewoonte om het schrift door te geven tijdens de les. 

Tijdens de les bedenk ik graag dingen die ik nog eens een keer zou willen doen, rare dingen zoals: ‘tennissen met een gitaar.’ Of ‘piet worden tijdens sinterklaas, en dan op het bureau van een leraar dansen.’ Of ‘met een jetski de grote oceaan oversteken.’ Dit zijn dingen die ik in de toekomst graag nog zou willen proberen.

Zelf begrijp ik ook wel dat niet alles zal uitkomen, maar ik vind het leuk als ik iets kan doorkrassen, en iets dichter bij het einde van het schrift kom. Het helpt gewoon om een wat leuker, grappiger leven te lijden. Mensen die meehelpen met het schrift zijn: Gwyn, Femke, Ellen, Robbert, Jeroen, Joey en Lars M.. de personen die meewerken zitten allemaal in mijn klas (V2D)

Zelf heb ik al een paar dingen doorgekrast, de dingen die ik al heb gedaan zoals: 'Bij een beddenwinkel op de bedden springen', 'een week lang vegetarisch zijn', 'een week lang je kamer niet opruimen en dan raden welke kleur de vloer is', 'op iemands schoenen schrijven' en 'een voldoende halen voor Frans.'

Het enige wat jammer is, is dat het schrift uit elkaar begint te vallen omdat we er teveel mee gooien. Voor de rest zitten er geen nadelen aan deze hobby, en daarom is het een ideale hobby. Bij deze hobby heb je ook nooit een vaste tijd waarop je moet trainen, of een andere verplichting. Heb je het druk, dan doe je het gewoon een tijdje niet.

Dus deze hobby is niet alleen gezellig, het is ook verschrikkelijk leuk. Tijdens Engels en andere vakken waar je meestal snel je huiswerk af hebt, is het heel handig als tijdbesteding. Door dit schrift leer ik te schrijven met creativiteit en dit komt goed van pas bij het boek wat ik samen met mijn moeder ga schrijven!


2 opmerkingen: