dinsdag 31 mei 2011

Waar maken we ons druk om?

Ouafa maakte zich gistermiddag weer eens enorm boos op Twitter.  Ze bood onderstaande voor Geenstijl  te schrijven maar, dat werd afgewezen wegens “oud nieuws”.   Voor de één is het naïviteit, voor Ouafa is het een strijd tegen de hypocrisie. Voor de één is het  een marginale kwestie, voor Ouafa een zieke vorm van discriminatie.

Goedemiddag, rechts Nederland! De vingers weer fijn aan het aflikken? Wel, alhier een bericht om ze er nog eens extra bij stuk te kluiven. Geen aanval, gewoon wat duiding. Kortgeleden bereikte mij het bericht van een meneer die een Marokkaanse middelvinger naar zich toe kreeg geworpen wegens het dragen van een T-shirt met Hebreeuwse tekst.

Terechte woede hier in de reaguurderspanelen & daar op de Twitters. Terechte woede ook toen een groep Mocro’s een maand terug een verjaardsfissa in 030 wist te verkloten. En evenzo terecht was uw woede vanmiddag om het debiele gedrag van een club antisemitische provinciemocro’s. Maar als we dan toch bezig zijn, laten we dan ook even dit bericht onder de loep nemen. Er gaat geen dag voorbij of het “labbekakkerige optreden” van 030-burgemeester Aleid Wolfsen staat met de blote billen op GeenStijl. Mooi, zou onze @MinPres zeggen en dat zeg ik hem uit volle borst na. Maar waar de piep is uw woede op het moment dat een moslima wordt gedemoniseerd? Niet 1, niet 2, maar 3 (DRIE)  keer rijdt de busschaufeur haar straal voorbij, om vervolgens wel gewoon voor het stoplicht te stoppen. Bert , BartGreet, Hennis & vrienden reaguurders: wie van u haalt Aleid Wolfsen door de shredder?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten