maandag 27 februari 2012

Huiliehuilie


Rutger Castricum is twee keer over zijn sjaal geaaid. Een ramp voor het land, zo lees ik op twitter. Want, zo onfatsoenlijk ga je niet met journalisten om. Dat diezelfde journalist zijn best doet om op bijzonder onfatsoenlijke wijze het bloed onder je nagels te halen wordt door diezelfde fatsoensrakkers, of om populair te blijven moralfags, even vergeten en al zeker niet in deze mate breed uitgemeten en veroordeeld. Ieder mens moet zich die irritante overvaljournalistieke gewoonte van Castricum maar laten welgevallen. Een vorm die toch ook op zijn minst aanschurkt tegen het strafrecht. 


Zo is het bezoeken van mensen op het werk of huisadres een staaltje journalistieke vrijheid òf een reis door ons Wetboek van Strafrecht. Het Wetboek van Strafrecht is ook, oh hemeltje lief, op journalisten van toepassing. Echt waar hoor! Het is de slachtoffers van deze vorm van journalistiek slechts aan te rekenen dat ze niet en masse aangifte doen ter zake lokaal- en huisvredebreuk. Daarnaast is het justitie aan te rekenen dat een eventuele aangifte bijna nooit tot vervolging leidt in verband met andere prioritering van zaken. Zo ettert deze journalistieke gezwellige vorm vrolijk door, want geen prioriteit. En daar maken Castricum cum suis gretig gebruik van.

Daarnaast mondt deze vorm van ‘gekleurde’ overvaljournalistiek meer dan regelmatig uit in het dreigen met geweld door andere minder begaafde medelanders richting het subject van die zelfde overvaljournalistiek. Deze minder begaafde medelanders schromen niet de journalistieke bron daarbij aan te halen: ‘Ik las/zag op [willekeurige bron]. Je bent ook een smerige stuk varken. Verlaat ons land onmiddellijk of ik maak je kapot.’  Postzakken en mailboxen vol hoor! Je moet het Castricum wel nageven, achterlijk is hij niet. Verre van dat. Dat maakt wel dat hij bovengenoemde heel goed snapt. Maar ja, de kijkcijfers en dus het succes... Bovendien levert het hem een plaatsje hoger op de journalistieke apenrots op.

Bovenstaande maakt wel dat ik toch lichtelijk moest gniffelen toen ik hoorde dat Kinneging twee keer over de sjaal van Castricum had ‘geaaid’ zonder dat hij daar enige schade aan had overgehouden, wel een poepbroek vermoed ik, dat dan weer wel. Maarrrr.... dat gniffelen mag niet van de moralfags. Nee, ik moet dat zwaar veroordelen, Castricum op het slachtofferschild tillen en hem huiliehuilie door twitterland dragen. Zoveel onrecht is een journalist nog nooit aangedaan. Weggeduwd uit iemand’s huis waar hij tegen de wil van die huiseigenaar ongevraagd kwam jengelen over de column van zijn eega Naema Tahir in Buitenhof . Wie is hier nu werkelijk het slachtoffer? Castricum niet in ieder geval, die weet de kijkcijfers weer tot ongekende hoogte op te drijven door dit nulmoment uit te buiten tot ongekende hoogten.

Ik denk dat ik binnenkort maar een stille tocht ga organiseren voor Castricum om mijn medeleven aan zijn trieste journalistieke persoonlijkheid te betuigen.
                                                                                              

13 opmerkingen:

 1. Ik lig dubbel. Lekker geschreven

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gniffelen?? hahaaa ik moet hier wel smakelijk om lachen, goed geschreven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Grommiegrommie... ben er nog niet helemaal achter welke onomatopee mijn gevoelens het best laat horen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Rutger kreeg een Pow ned onder zijn neus.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Apenrots is echt een prachtig woord in deze context.
  Dat die man überhaupt durft te beweren dat hij in al zijn zogenaamde onnozelheid 'nieuws brengt'.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vraag aan een kleuter wat hij vindt van ruzie. Dat vindt hij stom. Ruzie is slecht. Niet veel later slaat hij zijn vriendje. Het gaat er niet om of hij al dan niet naar zijn nek gegrepen wordt. Het gaat erom dat de goegemeente zo lekker selectief is, wanneer het hen uitkomt. Want was het iemand uit eigen hoek geweest (ik heb geen hoek voor alle duidelijkheid) dan waren de rapen gaar geweest. Het is kinderlijk hier om te juichen. Kinderlijk en hypocriet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat ik een beetje mis, Ollie, is de algehele verontwaardiging als mensen door types als Castricum verdomd lelijk en vooral onfatsoenlijk worden weggezet. Het leed dat dit soort types anderen aandoet gaat verder dan wat je voor de camera ziet. Het stoort me dat sommige vinden dat dit non-incident waar helemaal niemand schade door heeft opgelopen bijna wordt gezien als een aanval op de journalistiek. Wat een nonsens. If you can't stand the heat, stay out of the kitchen. Ik heb vanavond gekeken naar Powned en er was helemaal niets Vreselijks aan de hand. Lachwekkend, dat is de juiste kwalificatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gelukkig heeft Rutger het alleenrecht op lelijk en vooral onfatsoenlijk mensen wegzetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik werd onlangs heel lelijk, onfatsoenlijk en met name 100% uit de duim gezogen als rechts extremist, skinhead. Niet door de minste zoals je weet. Had je staan juichen?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. yeahhhh stille tocht... met lichtjes en zo :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Spijker op zn kop, verfrissend, fijn! dank.

  BeantwoordenVerwijderen