dinsdag 18 augustus 2009

Niet dit land, maar de maat is vol!

Niet dit land, maar de maat is vol!

Door omstandigheden heb ik de laatste dagen allerlei posts van sites moeten doorworstelen. Ik moet zeggen: “Ik ben niet geschrokken, ik ben verbijsterd!” Het intolerante, stigmatiserende, criminaliserende gedachtegoed dat in grote getale jegens bepaalde bevolkingsgroepen en religies wordt gepost is overweldigend en ronduit schokkend.

Iedere nitwit met een internetaansluiting waant zich anoniem op het World-Wide-Web en voelt zich geroepen, vaak gedreven door ontevredenheid met zichzelf en onverklaarbare haat, te wijzen naar een ander. Vaak onder prozaïsche namen als Anti-Islam, Vaderlander, enz.

De aanjagers van deze beweging voeden de angst door te wijzen op, voor veel Nederlanders onbekende, zaken als religieuze feesten, burka’s en hoofddoeken . Deze aanjagers schromen niet om op slinkse wijze de nieuw uitgevonden werkwoorden islamiseren en denaturaliseren als accelarator en snelle, onmogelijke oplossing te gebruiken. Vaak worden deze werkwoorden, al dan niet relevant, gevolgd door de term onveiligheid. Voor de bloggers en post-ers onder ons is het ook fijn dat islamiseren een vaag woord zonder betekenis is, maar dat in ieder geval de indruk wekt dat je gestudeerd hebt. Bovendien is de kans op spelfouten minimaal. 1-0 voor de aanjagers!

Het voorlopig dieptepunt van deze propagandacampagne is het misbruiken van het onvoorstelbare leed van een journaliste die in Afghanistan door Taliban werd ontvoerd, beroofd en verkracht. Ieder redelijk mens moet hier toch aanvoelen dat deze aanjager van angst ook ernstige menselijke drama’s misbruikt als het hem uitkomt voor zijn missie:

”een intolerant en door haat verscheurd Nederland met één machthebber! “

Kom op stemgerechtigden, beetje blijven nadenken, zorg dat u achter niet hoeft te roepen: “Ich habe es nicht gewüst.”

Jacqueline Makbouli

Geen opmerkingen:

Een reactie posten